"Добраніч, малятко": двоє батьків із Франківська створили аудіопроект для дітей

За два дні свого життя аудіопроект "Добраніч, малятко" набрав понад 4 тисячі переглядів

У Франківську двоє молодих батьків – Микола Гавриляк та Богдан Гнатів – створили некомерційний проект "Добраніч, малятко”. Мова про народні казки, що їх хлопці начитали і без жодних відеоефектів записали з тим, щоби інші батьки могли вмикати ці казки перед сном власним дітям.  

Як розповів "Еспресо.Захід"ініціатор  затії Микола Гавриляк, все почалося  із власної завантаженості та спостережень. Маючи традицію читати своїм двом дітям перед сном, дотриматися її він міг не завжди. Була спроба пошукати вихід у мультиках, але Микола Гавриляк  помітив, що такі перегляди потім довго не дають дітям заснути. 

"Я поділився ідеєю зробити аудіоверсію відомих народних казок зі своїм другом Богданом і він теж нею перейнявся, – каже Микола Гавриляк. – Буквально до тижня часу  перші шість казок  – "Рукавичка", "Івасик-Телесик",  "Лисичка та Журавель", "Колобок", "Пан Коцький"та "Коза-дереза"– були готові. І ми виклали їх онлайн, вирішивши, що , може, ще щось запишемо, якби комусь це було потрібно. Несподівано для нас, лише за  перших два дні казки набрали понад 4 тисячі переглядів і ми отримали купу відгуків, наскільки це людям важливо.  Скажу чесно, такого ажіотажу ми не чекали.  Виявилося, чимало сімей мають схожі проблеми – як вчасно вкласти дітей спати. Коли звучить тільки голос – без світлових ефектів і непотрібних шумів, дитина заспокоюється, налаштовується  на сенси казки і доволі швидко засинає".

Микола Гавриляк зізнався, що його діти охоче слухають ці казки і тоді, коли він через робочу зайнятість не може приділити їм уваги. Як і в тому, що ажіотаж навколо проекту змусив їх з Богданом Гнатівим подумати над продовженням: хлопці уже відібрали для наступних аудіозаписів зо три десятки народних казок, які справді сподобаються малятам.