Лукашенко проситиме Путіна допомогти йому приборкати "кольорову революцію"

Президент Білорусії Олександр Лукашенко збирається зв'язатися зі своїм російським колегою Володимиром Путіним, щоб обговорити ситуацію в країні

Про це він заявив сьогодні, 15 серпня 2020 року, під час наради у Мінську, передає з посиланням на офіційний сайт білоруського президента Еспресо.TV.

"Ми бачимо, що відбувається. Нас заколисувати не треба мирними акціями і демонстраціями. Ми бачимо, що в глибині відбувається. Ми дуже добре це бачимо. І потім, ми ж методички читали кольорових революцій. Більш того, до методичками кольорових революцій (це особливість, про це ми будемо говорити сьогодні в Міноборони в Центрі стратегічного управління) вже з'явилися елементи зовнішнього втручання", - заявив Лукашенко.

Читайте такожРосійська рулетка для Лукашенка

Саме тому він вважає за потрібне терміново просити допомоги у Путіна.

"Тобто те, що я говорив, - фактично за сценарієм розгортається агресія проти Білорусі. Треба зв'язатися з Путіним, президентом Росії, щоб я міг з ним переговорити зараз. Тому що це вже загроза не тільки Білорусі. Знаєте, деякі росіяни, я дивлюся, там, занадто розумні, починають кричати: "Ось, Білорусь, так, не так"... Я хочу сказати, що захист сьогодні Білорусі - це не менше, ніж захист всього нашого простору, Союзної держави, і приклад іншим. Якщо білоруси не витримають, покотиться ця хвиля туди. Тому за нас так вчепилися", - додав керівник Білорусі.

Довідка

Ввечері 9 серпня - після голосування на президентських виборах - у містах Білорусі почалися масові протести, викликані фальсифікаціями на користь Олександра Лукашенка, який вже 26 років керує цією країною. Вони не вщухають вже сьомий день і носять мирний характер.

Читайте такожВіталій Портников: “Майданів без політиків” не буває

Міліція, спецназ і внутрішні війська з особливою жорстокістю застосовували силу та спецзасоби (сльозогінний газ, гумові кулі, світлошумові гранати).

Було затримано близько 7 тис. білорусів.

Є сотні поранених.

Наразі точно відомо про двох загиблих від рук силовиків - це Олександр Тарайковський (Мінськ) та Олександр Вихор (Гомель). Журналісти і правозахисники не виключають, що жертв насправді може бути більше.

Після низки різких заяв з боку країн Заходу хвиля поліцейського насилля дещо зупинилася, затриманих почали випускати. Вони мають сліди сильного побиття і серйозні травми.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb