Оточення Лукашенка готує шляхи для можливої втечі до Росії, - Bloomberg

Люди з оточення Олександра Лукашенка вивчають можливість втечі до Росії у разі відсторонення президента Білорусі від влади

Про це повідомляє Bloomberg.

За інформацією видання, люди з оточення Лукашенка наводили довідки у кремлівських чиновників стосовно можливості втечі в Росію у разі відсторонення чинної влади в Білорусії.

У самому Кремлі допускають, що Лукашенко скоро перестане бути президентом, але не виключають, що жорстке придушення протестів утримає його при владі на якийсь час, стверджують співрозмовники агентства.

Читайте такожРосійська рулетка для Лукашенка

Поки сам Олександр Лукашенко заявляє, що у нього немає планів залишати Білорусію, деякі люди з його оточення вивчають можливості втечі в Росію в разі його відсторонення від влади. Наближені нинішнього білоруського лідера зв'язувалися з цього питання зі своїми кремлівськими знайомими.

Деякі чиновники в Кремлі побоюються, що Лукашенко не втримається в президентському кріслі. За словами ще одного джерела, близького до Кремля, деякі російські чиновники вважають жорстоке придушення опозиції контрпродуктивним. При цьому ці ж люди не виключають, що в підсумку така політика, ймовірно, збереже Лукашенка при владі, принаймні, на якийсь час.

Читайте такожВіталій Портников: “Майданів без політиків” не буває

Перш Кремль робив ставку на те, що Лукашенко вдасться знову продовжити своє правління, зазначає Bloomberg. Але це було до того, як поліція почала жорстко придушувати протести, які виявилися найбільшими у історії Білорусі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb