Ексзаступник голови КДБ Білорусі закликав терміново зібрати парламент

Ексзаступник голови КДБ, генерал-майор у відставці Іван Юркін виступив із засудженням насильства щодо учасників масових акцій протесту і запропонував провести екстрені парламентські слухання щодо ситуації в Білорусі за участю "обранців народу"

Про це з посиланням на Інтерфакс-Україна передає Еспресо.TV.

"Події в Республіці Білорусь близькі до апогею. Не виключено, що може знову пролитися кров. Я засуджую ці побиття. Побиття протестуючих - це неприйнятна форма припинення протесту. Повинні працювати інші форми, перш за все, переговорний процес", - заявив він.

Читайте такожМикола Княжицький. Протести у Білорусі: падіння режиму чи посилення російського впливу

"Ми білоруси - памяркоуни (поміркований, - ред.) народ, мудрі, мирні люди. Я як колишній заступник голови Комітету з питань безпеки Союзної держави вношу пропозицію провести засідання депутатського корпусу, який був обраний білоруським народом. Вони повинні внести ясність в ситуацію, що склалася, що дозволило б знизити напруженість в суспільстві і дійти згоди. Необхідно провести екстрені відкриті парламентські слухання, щоб обранці народу висловилися - як вони оцінюють ситуацію на місцях", - сказав екс-заступник голови КДБ.

Читайте такожВторгнення чи гібридизація? Як Росія може скористатися з протестів у Білорусі

Коментуючи підсумки минулих президентських виборів ексзаступник голови КДБ звернув увагу на порушення в ході виборчого процесу і приписки на користь чинного президента.

"Підсумки виборів - в принципі я вважаю, що з порушеннями. Я вважаю, що були допущені помилки і вважаю, що приписки на користь Лукашенка були. Деякі перестрахувалися. Судячи з тих опитуваннями, які я особисто провів - порушення були", - заявив Юркін.

Слід зазначити, що як попереджав свого часу в етері Еспресо.TV незалежній від Кремля російський політолог Валерій Соловей, ФСБ розробляє варіант провокування кривавих подій у Білорусі, після чого нібито має зібратися білоруський парламент й офіційно покликати на допомогу Російську Федерацію.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb