Форум вільної Росії: не можна допустити щоб мафіозний режим Путіна загарбав Білорусь під час революції

Постійний комітет Форуму вільної Росії оприлюднив сьогодні, 16 серпня 2020 року, заяву щодо загрози аншлюсу Білорусі

Заява з'явилася на офіційному сайті Форуму, передає Еспресо.TV.

Ось її повний текст

"На наших очах в Білорусі відбувається мирна демократична революція. Незважаючи на звірства силовиків, білоруське громадянське суспільство демонструє рішучість у звільненні від багаторічної диктатури і продовжує відстоювати своє волевиявлення, зроблене на минулих президентських виборах.

В очах громадян Білорусі та міжнародної спільноти Лукашенко вже не є легітимним президентом і відсторонення білоруського диктатора від влади є питанням найближчого часу. При цьому подальша агонія режиму Лукашенка не лише неминуче призведе до продовження насильства над мирним населенням і нових людських жертв, але й ставить під загрозу державність Білорусі.

Читайте такожМикола Княжицький. Протести у Білорусі: падіння режиму чи посилення російського впливу

Ми вже ставали свідками того, як державна криза в Україні, як виникла після Революції Гідності, була використана Путіним для здійснення загарбання українських територій і початку військової агресії. "Вакуум влади", що виник у Білорусі, створює можливості для реалізації експансіоністських планів Путіна і сьогодні з'являється все більше ознак, що вказують на існування реальної загрози аншлюсу Білорусі Росією.

Міжнародні злочини путінського режиму на пострадянському просторі вже не раз ставали для російської опозиції викликами, з якими вона виявилася нездатною впоратися: у відповідь на військове вторгнення Росії в Грузію і Україну, а також анексію Криму, значна частина російських опозиціонерів виявилися не в змозі зайняти принципову позицію і дати адекватну оцінку діям російського диктатора.

Читайте такожВторгнення чи гібридизація? Як Росія може скористатися з протестів у Білорусі

Сьогодні, коли під ударом може опинитися ще одна сусідня країна, ми закликаємо усіх, хто відносить себе до російської опозиції, намагатися всіма можливими способами перешкодити реалізації агресивних планів Кремля щодо Білорусі. Не можна допустити, щоб очманілий від імперських амбіцій мафіозний режим, який захопив владу в Росії, вписав ще одну криваву главу в пострадянську історію нашої країни".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb