Спалах коронавірусу стався у двох психіатричних інтернатах на Харківщині та Вінниччині

У Малиженському психоневрологічному інтернаті, що у Золочівському районі на Харківщині, п’ятьом підопічним підтвердили COVID-19, а на Вінниччині у Яришівському психоневрологічному інтернаті також виявили 7 хворих на COVID-19

Про це повідомив у Facebook директор Департаменту соцзахисту населення Харківської облдержадміністрації Юрій Шпарага та департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

Шпарага заявив, що п’ятеро підопічних у Малиженському психоневрологічному інтернаті, починаючи з 12 серпня, перебувають на самоізоляції в окремому приміщенні інтернату.

"Хвороба протікає безсимптомно. Регулярно проводиться замір температури, проводяться інші заходи. Установа забезпечена усіма необхідними засобами, в тому числі і ліками", - зазначив Шпарага.

Він наголосив, що доступ сторонніх осіб до інтернату закритий, і заклад знаходиться на карантині.

На Вінниччині у Яришівському психоневрологічному будинку-інтернаті також виявили 7 хворих на COVID-19.

"У Яришівському психоневрологічному будинку-інтернаті наразі зареєстровано 7 випадків захворювання на COVID-19. П’ятьох захворілих вчора було каретами швидкої допомоги доставлено в Козятинську ЦРДЛ, двоє наразі знаходяться в ізоляторі інтернату. Увесь персонал та всі підопічні психоневрологічного закладу проходять обстеження на коронавірусну інфекцію", - йдеться у повідомленні.

Наразі ж серед хворих і п’ятеро клієнтів закладу.

Станом на вівторок тестуванням на коронавірус вже охоплено 85 осіб, біоматеріали відберуть у всіх працівників та клієнтів диспансеру.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо