Економіка не отримає надмірного інфляційного тиску, - Шмигаль про збільшення "мінімалки"

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зауважив, що українська економіка не отримає надмірного інфляційного тиску від підвищення розміру мінімальної заробітної плати, а зростання "мінімалки" буде майже непомітним

Про це він заявив в інтерв'ю Укрінформу.

За його словами, уряд разом з експертами аналізували наслідки і переваги поступового збільшення рівня мінімальної зарплати, і нинішнє підвищення з 4723 грн до 5000 грн "буде майже непомітним як для людей, так і для економіки".

"Але треба розуміти, для чого це робиться. В Україні низька інфляція, сповільнюється споживчий попит та "охолоджується" економіка. Це передвісники економічної кризи. Тоді починаються проблеми у підприємств з зарплатами, у банківської системи з обіговим капіталом, потім настають банкрутства. Тому наше завдання сьогодні розігріти економіку і підвищити споживчий попит", - зазначив Шмигаль.

Він зауважив, в України великий потенціал для підняття мінімалки.

"Що таке підняття мінімальної заробітної плати? Це одразу декілька показників. Виведення в офіційну площину більшої суми фонду оплати праці в Україні в цілому. Це підтримка людей з малою заробітною платою в бюджетній сфері. З огляду на наше відставання в цьому питанні від Європи, у нас великий потенціал для підняття мінімальної заробітної плати. І ті кроки, які ми робимо, цілком виправдані, рішення обґрунтовані та прораховані", - додав Шмигаль.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb