МВС Білорусі запевняє, що на протести виходять наркомани та колишні ув'язнені, яким платять гроші

Міністерство внутрішніх справ Республіки Білорусі у суботу, 22 серпня 2020 року, повідомило про нібито затримання "одного з координаторів незаконних вуличних акцій"

Таке повідомлення на своїму офіційному телеграм-каналі розповсюдила прессекретарка відомства Ольга Чемоданова, передає Еспресо.TV.

"У Мінську міліціонери виявили одного з координаторів незаконних вуличних акцій. 34-річний мінчанин займався пошуком і фінансуванням їх нових учасників. Вийти на на нього вдалося після затримання 37-річного уродженця столиці, який розповів про зустріч із зазначеним чоловіком і його проханнях зібрати масовку для участі в акції протесту за гроші", - зазначає вона.

Наразі, за словами Чемоданової, щодо обох чоловіків "проводиться перевірка".

До свого повідомлення вона долучила відео, де 37-річний найманець із навмисно розмитим обличчям - з його слів, він нещодавно вийшов з місць позбавлення волі - розповідає про чоловіка з "рудою бородою", що масово наймає людей на мітинги, пропонуючи по 60 білоруських рублів (понад 600 грн.) за день "роботи".

Окрім того, цей чоловік заявляє, що бачив на мітингах молодих дівчат, які видалися йому схожими на наркоманок. Ті, нібито, готові "працювати" й безкоштовно.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb