"Червона" зона карантину: у Чернівцях дозволили роботу дитсадків та громадського транспорту

У Чернівцях дозволили роботу громадського транспорту, ринків, кінотеатрів, закладів громадського харчування, а також шкіл і дитячих садків, незважаючи на віднесення міста до "червоної" зони епіднебезпеки

Про це йдеться на сайті міськради.

"25 серпня на позачерговій сесії Чернівецької міської ради депутати 31 голосом "за" підтримали проект рішення про епідемічну ситуацію в Чернівцях. Згідно з документом дозволяється: робота громадського транспорту в режимі спеціальних перевезень, за умови дотримання всіх протиепідемічних заходів, суб'єктів господарювання (ринків, побутових послуг, торгівлі, торговельних комплексів, кінотеатрів, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортивних клубів, залів, секцій тощо)", - йдеться в повідомленні.

Роботу закладів громадського харчування дозволено за умови присутності в залі не більше ніж 20 осіб, але щонайменше 10 кв. м залу на одну людину.

Дозволено також роботу дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів за умови дотримання рекомендацій головного державного санітарного лікаря України.

Водночас заборонено: роботу розважальних закладів, зон у межах торговельних центрів, проведення масових заходів із кількістю учасників понад 20 осіб у закритому приміщенні.

"Також міськрада рекомендувала органам Національної поліції не вчиняти дій щодо притягнення до відповідальності суб'єктів господарювання, які діятимуть відповідно до цього рішення", - йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb