"Київміськбуд" проведе аудит об'єктів "Аркади" та запропонує інвесторам шляхи завершення будівництва, - Кличко

"Київміськбуд" проведе аудит добудови житлових комплексів "Аркади" та надасть інвесторам можливий алгоритм завершення будівництва

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Підприємство "Київміськбуд" проведе аудит щодо добудови цих житлових комплексів. І за його результатами, інвесторам буде запропонований можливий алгоритм завершення будівництва. – Житлових комплексів "Евріка", "Патріотика" та "Патріотика на озерах". Я вже надав таке доручення", - цитує пресслужба слова мера Києва Віталія Кличка.

За словами Кличка, він не раз звертався до керівництва Національного банку України, аби вони долучилися до ситуації щодо будівництва та банку "Аркада". Крім того, місто два роки перебувало в діалозі з інвесторами і керівництвом "Аркади" та намагалося врегулювати проблеми на будівництві у правовому полі.

"Але керівництво банку фактично ошукало інвесторів. - Не виконавши зобов'язань ні перед ними, ні перед містом", - підкреслив Кличко.

За словами мера, два із трьох комплексів "нічого не заважало добудувати", при цьому щодо третього - "Патріотики на озерах" - місто запропонувало допомогу в коригуванні проєкту через щільність забудови та вимоги громади щодо необхідної соціальної інфраструктури.

Водночас, за словами Кличка, забудовник на це не пішов і нічого зробив протягом двох років, але, при цьому, зібрав з інвесторів понад 13 млрд грн.

Таким чином, підкреслив мер, правоохоронні органи мають дати оцінку таким діям якнайшвидше.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb