Верховний суд просить виділити майже 1 млн грн компенсації з Фонду боротьби з COVID-19

Керівниця апарату Верховного суду Ольга Булка звернулася до Кабінету міністрів України з проханням виділити 978 тис. грн з Фонду боротьби з COVID-19 як компенсацію за раніше куплені судом медичні товари та послуги для запобігання поширенню коронавірусу

Про це 26 серпня повідомляє громадська організація StateWatch із посиланням на копію листа з суду.

Повідомляється, керівниця апарату Верховного суду Ольга Булка звернулася до уряду з проханням виділити з Фонду боротьби з COVID-19 978 тис. грн як компенсацію за раніше куплені судом медичні товари.

Верховний суд, як указано в документі, закупив 600 літрів антисептику на загальну суму 123 тис. грн, латексних рукавиць на 112 тис. грн, дезинфікуючих килимків на 13 тис. грн, термометрів на майже 9 тис. грн, захисних масок на 7 тис. грн, рециркуляторних та дезінфікуючих ламп на 140 тис. грн та різних дезінфікуючих засобів на загальну суму 18 тис. грн.

Також для суддів закупили спеціальні стійки для дезінфікуючих пристроїв та спеціальні сенсорні дозатори до них на суму майже 350 тис. 

Окрім товарів, для суддів на суму 201 тис. грн замовляли різного роду дезінфікуючі та утилізаційні послуги.

У листі також акцентується увага на тому, що під час останнього перегляду бюджету витрати за програмою "Здійснення правосуддя Верховним судом" були зменшені на 110 млн грн. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb