У Мінську десятки невідомих штурмували посольство Лівії. ВІДЕО

Уранці 27 серпня група з 30 людей, деякі з яких були з болгарками, пробралися на територію посольства Лівії в Мінську

Вони пошкодили будівлю дипломатичного представництва й намагалися витягти звідти його очільника - тимчасового повіреного у справах Астейти Мухамеда Марія, повідомляє TUT.BY.

Учасники штурму вимагали від працівників посольства його покинути, інакше вони почнуть штурм першого поверху. Вони вибили двері й розбили одне із вікон. Серед нападників, передає кореспондент TUT.BY, було кілька арабів, решта "говорили чистою російською".

Спробі штурму лівійського посольства завадив ОМОН, який викликали співробітники сусіднього посольства Молдови. Ті перевірили документи в присутніх, але після цього отримали команду не втручатися в ситуацію — адже територія посольства є територією іноземної держави. Близько полудня нападники розійшлися.

Астейту Мухамада Марія намагалися витягти з будівлі посольства. На тілі дипломата лишилися синці від нападу. МЗС Лівії звернулося до Білорусі з проханням забезпечити охорону посольства після нападу на нього.

Лівійський дипломат заявив TUT.BY, що це не перший напад на нього. Посольство спробували штурмувати ще місяць тому, тоді ж його очільника побили. Він заявив білоруському виданню, що за нападом тоді стояв колишній військовий аташе посольства.

Після цього лівійське посольство уклало угоду з російською приватною компанією "РСБ-Групп" для охорони. Та направила своїх співробітників до Мінська. Радником посольства Лівії з питань охорони став росіянин Станіслав Кудряшов.

За даними TUT.BY, Лівію в Білорусі представляє Лівійська національна армія (ЛНА) під командуванням генерала Халіфи Хафтара. Вона протистоїть міжнародно визнаному Уряду національної єдності (УНЄ) на чолі з Фаїзом Сараджем. ЛНА підтримує Туреччина, а УНЄ - Росія.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb