"Україна поставила на паузу всі контакти з Білоруссю", - Кулеба

Голова українського МЗС Дмитро Кулеба заявив, що про відновлення стосунків з Білоруссю подумає тоді, коли держава не зазнаватиме репутаційних втрат від цього

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба  розповів у ефірі одного з телеканалів, передає "Укрінформ".

Міністр пояснив, що Україна приєдналася до заяви ЄС щодо ситуації в Білорусі та зауважив, що про відновлення стосунків з північною сусідкою мовитиметься тоді, коли Україна буде певна, що не зазнає репутаційних втрат.

"Щойно білоруська влада вдалась до насильства проти мирних протестувальників, я особисто ініціював заяву МЗС країн Люблінського трикутника (Польщі, Литви, України), у якій ми засудили насильство", – наголосив Кулеба.

Читайте також: Протести у Білорусі: очільники МЗС Люблінського трикутника закликали до діалогу

Після цього українське МЗС опублікувало розгорнуте пояснення, у якому "детальніше висловило свою позицію". У цій заяві, за словами Кулеби, зазначено, що Україна поділяє позицію Європейського Союзу.

Очільник дипвідомства Дмитро Кулеба підкреслив, що Україна поставила на паузу стосунки з Білоруссю. Міністр наголосив, що наша країна стала єдиною, яка викликала посла для консультацій через події в Білорусі. 

"Ми стежимо за розвитком ситуації, і тільки коли переконаємося, що ці контакти не завдаватимуть репутаційних, моральних, етичних втрат для України, ці контакти будуть відновлені", – виокремив дипломат.

Також голова МЗС окремо відзначив, що наразі між президентами Олександром Лукашенком та Володимиром Зеленським немає жодних контактів навіть у планах.

Міністр відзначив, що Україна може перенести майданчик переговорів по Донбасу з Мінська.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо