Шмигаль пообіцяв гірникам "робити все можливе, щоб не було боргів по зарплаті"

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час робочої поїздки до Донецької області 30 серпня разом з в. о. міністра енергетики Ольгою Буславець відвідав місто Краматорськ, де привітав працівників вугільної галузі з професійним святом

Про це з посиланням на пресслужбу Кабміну передає Еспресо.TV.

"Ваша професія - одна з найбільш небезпечних і водночас одна з найбільш достойних у світі. Не дарма груди кожного з вас прикрашають ордени й медалі, бо це дійсно виклик - щодня спускатися в шахту", - наголосив прем’єр.

За словами керівника уряду, вугільна галузь є однією з важливих складових паливно-енергетичного комплексу України. Найближчими роками українська економіка, енергетична сфера потребуватимуть вугілля, адже це "основний енергоресурс для теплової генерації, що відіграє важливу роль у збалансуванні енергосистеми".

Читайте також10 фактів про прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля

Також Шмигаль підкреслив, що українська вугільна галузь безумовно потребує реформування і нових підходів до господарювання.

"Неодноразові зустрічі з гірниками засвідчили нашу спільну готовність до здійснення змін з метою комплексного розв’язання проблемних питань вугледобувної галузі. Європейські умови й безпека праці, належна заробітна плата, беззбитковість вугільних підприємств - це орієнтири для нашої подальшої спільної роботи", - зазначив прем’єр-міністр.

Шмигаль також зауважив, що розроблення Концепції та Національної програми справедливої трансформації вугільних регіонів, впровадження пілотного проекту трансформації вугільних шахт - це кроки, які держава здійснює для виведення вугільної галузі з кризи.

"Уряд робитиме всі ці кроки, щоб у шахтарській галузі ситуація покращувалася. Зі свого боку ми вже робимо все можливе, щоб не було боргів по зарплаті, як це було в минулі роки. Цим питанням особисто опікується президент", - додав голова Кабміну.

На завершення прем’єр-міністр нагородив 12 працівників вугледобувних підприємств Донецької області почесними грамотами та цінними подарунками.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb