Трамп скасував брифінги розвідки. Байден пояснив це наміром приховати втручання Путіна в американські вибори

Президент Сполучених Штатів Америки, республіканець Дональд Трамп прийняв рішення відмовитися від проведення доповідей розвідників у найближчі два місяці, які передують голосуванню на чергових виборах глави держави у листопаді

На його думку, такі заходи шкодять національній безпеці країни, передає Еспресо.TV з посиланням на NBC News.

Йдеться про те, що конгресмени й надалі матимуть доступ до секретних документів, але не зможуть особисто задавати питань на таких зустрічах.

Читайте також: Микола Княжицький. Плівки Деркача: кому вигідний українсько-американський скандал?

"Директор (Національної розвідки США Джон - ред.) Реткліфф надавав комітету (Конгресу з розвідки - ред.) інформацію, і інформація "витікала". Це був хитрий (голова комітету з розвідки Палати представників Адам -  ред.) Шифф або хтось інший. Вони зливають інформацію", - звинуватив розвідників американський президент.

"Що ще гірше, вони зливають невірну інформацію. Він (Реткліфф - ред.) Втомився від цього. Він хоче робити це в іншій формі", - додав Трамп.

Читайте такожВіталій Портников: Зеленському доведеться пройти по американському канату

Це рішення свого опонента вже прокоментував у себе на сайті кандидат в президенти США від Демократичної партії Джо Байден.

"Висновок може бути лишень один: Трамп сподівається, що Володимир Путін ще раз протягне його кандидатуру або приховає його жахливі промахи в керівництві країною під час численних криз, з якими ми стикаємося. І він не хоче, щоб американці знали, які кроки робить Путін для того, щоб він був переобраний або чому Путін прагне втрутитися", - заявив Байден.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb