Безкоштовних фінансових послуг не існує, - голова правління Асоціації фінтех

Фінансові інституції не надають безоплатні послуги. Якщо здається, що послуги нічого не коштуватимуть варто уважніше читати договір

Про це сказав Ростислав Дюк, голова правління Української асоціації фінтех та інноваційних компаній, в ефірі програми “Еспресо гаманець” з Олександром Морщавкою на телеканалі “Еспресо”.

“Якщо ви бачите, що фінансова інституція пропонує або рекламує свої послуги безкоштовні та під 0%, за 0 комісії, взагалі, задарма - швидше за все, ви не уважно прочитали умови договору і можете потрапити у якісь такі умови, які будуть для вас неприйнятними. Не буває безкоштовних продуктів - це перше правило”, - наполягає Дюк.

За його словами, друге правило полягає в тому, щоб уважно уважно ознайомлюватися з деталями угоди, звертати уваги на дати і суми повернення, додаткові зобов’язання тощо.

“Ми рекомендуємо людям, якщо вони вважають, що їхні права чимось ущемлені, - у першу чергу звертатись до тієї установи, яка надавала ці права. Якщо це не дало ефекту - є Національний банк України, який теж приймає скарги громадян”, - додав голова правління асоціації.