Заява Фокіна про особливий статус всього Донбасу є провокаційною, - Аваков

31 серпня голова МВС Арсен Аваков відреагував на заяву заступника глави української делегації у ТКГ Вітольда Фокіна

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив після церемонії вшанування пам'яті загиблих в 2015 році нацгвардійців під будівлею Верховної Ради, передає прес-служба МВС.

Аваков назвав висловлювання у першого заступника голови української делегації у ТКГ по Донбасу, першого прем`єр-міністра України Вітольда Фокіна, провокативними і такими, що не відповідають національним інтересам.

Читайте також: Повна амністія терористів на Донбасі є військовим злочином, - Разумков

Нагадаємо, Фокін в інтерв`ю виданню strana.ua заявив, що "і з тієї, і з тієї сторони було скоєно багато злочинів, які зрештою мають бути розслідувані, і винні хай понесуть покарання. Але сьогодні, щоб припинити війну і зберегти життя бійців та командирів, моя позиція – треба оголосити загальну амністію, провести вибори, розв'язати питання особливого статусу окремих районів, а краще всього Донбасу".

Аваков на брифінгу після церемонії вшанування під Верховною Радою України пам`яті чотирьох військовослужбовців Нацгвардії І. Дєбріна, Д. Сластнікова, О. Костини, Б. Дацюка, що загинули від вибуху гранати під час терористичного акту 31 серпня 2015 року, відреагував на заяву:

"Жоден наш солдат не має гинути через недолугі політичні спекуляції. Тому заява представника України у ТКГ В. Фокіна про загальну амністію та особливий статус для всієї території Донбасу є провокативною і не відповідає національним інтересам. Пам`ятаємо про те, що за кожен клаптик української землі на Донбасі загинули тисячі наших солдатів".

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо