Справа Суркісів проти ПриватБанку: заступниця Єрмака порахувала, куди можна витратити 10 млрд грн

Заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів відреагувала на рішення Печерського суду у справі братів Суркісів проти державного ПриватБанку

Про це заступник Офісу президента та заступник секретаря Національної інвестиційної ради Юлія Ковалів написала у Facebook.

За її словами, правосуддя має відбуватися справедливо, виважено і "креативу" тут точно не має місця.

"Тільки справедливий і неупереджений розгляд справ по суті може назватися правосуддям і може претендувати на довіру", - наголосила Ковалів.

Читайте також: Суркіси проти ПриватБанку: Малюська заявив, що рішення Печерського суду щодо виплати $350 млн не можливо виконати

Вона зазначила, що Мінфін, Нацбанк, ПриватБанк та Кабмін не погоджуються з винесеним рішенням та будуть захищати інтереси держави і банку в апеляційному суді.

Читайте також: Справа на 10 млрд грн. Печерський райсуд ухвалив рішення на користь братів Суркісів у справі ПриватБанку

"Хочу наголосити, що державний ПриватБанк є частиною стабільної та прозорої банківської системи. Показники банку відповідають нормативам Нацбанку та очікуванням вкладників і держава буде захищати свої інтереси та інтереси громадян", - додала Ковалів.

Читайте також: Суркіси проти ПриватБанку: НБУ продовжить захищати рішення про націоналізацію установи

Вона підкреслила, що у випадку примусового стягнення коштів з ПриватБанку, платники податків віддадуть братам Суркісам кошти, співставні з 10-ма роками фінансування нової української школи, 500 км відремонтованих доріг або вартістю двох сучасних дитячих лікарень таких як "Охмадит".

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо