У Білорусі за підтримку протестів арештували топменеджерів IT-компанії

У Білорусі за участь у протестах проти режиму Олександра Лукашенка арештували топменджерів IT-компанії PandaDoc

Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

У в'язниці перебувають чотири працівники компанії: директор Дмитро Рабцевич, директор продукту Віктор Кувшинов, головний бухгалтер Юлія Шардика, керівник відділу HR Владислав Михалап.

2 вересня в офісі PandaDoc у Мінську відбувся обшук, під час якого було заблоковано понад 20 працівників, 7 з яких були затримані для допиту.

Протягом наступних 2 днів співробітники Департаменту фінансових розслідувань опитали понад 100 працівників компанії. Весь цей час затриманим співробітникам не дозволяли зустрічі з адвокатами та не вживали заходів щодо завершення розслідування. Робота білоруського офісу була практично паралізована.

“Ми будемо боротися. Ми будемо тиснути економічно, політично, інформаційно. Ми будемо далі боротися, позбавляючи режим валютних надходжень та податків", - заявив засновник компанії Микита Мікадо.

Згідно з апеляційною скаргою обвинувачених, 4 вересня стало відомо, що кримінальну справу за частиною 4 статті 210 Кримінального кодексу було порушено заднім числом. Працівників компанії звинувачують у розтраті з бюджету близько 107 тис. білоруських рублів. Їх затримали на 2 місяці.

"Ми заявляємо, що ці звинувачення абсолютно неправдиві та не мають підстав. Вся діяльність компанії велася у повній відповідності до законодавства, що підтверджується неодноразовими результатами міжнародних аудитів та перевірок",- заявили у IT-компанії.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо