"Відкритий терор та злочини проти людства", - білоруська опозиція про викрадення Колесникової

Білоруська опозиція закликала до негайного звільнення всіх затриманих політиків на чолі з викраденою 7 вересня в центрі Мінську Марією Колесниковою

Про це йдеться в заяві Координаційної ради білоруської опозції у Telegram.

"Органи, покликані в нашій країні захищати порядок і законність, до сих пір не надали інформацію про місцезнаходження наших колег, і заперечують свою причетність", - прокоментували в опозиції.

В Координаційній раді відзначили, що в суботу, 5 вересня, була насильно вивезена з країни член Президії Координаційної ради Ольга Ковалькова. Раніше було пред'явлено звинувачення члену Президії Координаційної ради Лілії Власовій, а під адміністративним арештом перебуває член Президії Координаційної ради Сергій Дилевський.

Чи​тайте також: У центрі Мінська невідомі викрали соратницю Тіхановської - Марію Колеснікову

"Очевидно, що такі методи є незаконними і не можуть привести ні до якого іншого результату окрім загострення ситуації в країні, поглиблення кризи і подальшого наростання протестів", - підкреслили в опозиціонери.

"Ми бачимо, що в останні дні влада замість спроби діалогу з суспільством почала відкрито використовувати методи терору", - йдеться в повідомленні.

Чи​тайте також: Затримання соратниці Тихановської: в МВС Білорусі заявили, що "не володіють інформацією" щодо Колесникової

Координаційна рада наголосила, що всі дії вчинені особами, які виступають в офіційному статусі, пов'язані із застосуванням насильства і спрямовані на придушення політичної та громадської активності громадян, є злочинами проти безпеки людства, щодо яких відсутні терміни давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Чи​тайте також: "Сталінські методи в Європі ХХI століття": глава МЗС Литви закликав Лукашенка негайно відпустити Колеснікову

Опозиція вимагає негайного звільнення Марії Колесникової, Лілії Власової, Антона Роднєнкова, Івана Кравцова, а також підтвердження можливості вільного повернення Ольги Ковалькової, Павла Латушко і Світлани Тихановської в країну.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо