До Дня знань: прийомні родини Києва отримають від 7 до 19 тис. грн грошової допомоги, - КМДА

Згідно з розпорядженням КМДА, до дня знань грошову допомогу у розмірі від 7 до 19 тис. грн зможуть отримати 27 дитбудинків сімейного типу, 30 прийомних родин і три патронатні сім'ї

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

У повідомленні йдеться, що, згідно з розпорядженням №1362, до Дня знань 27 дитячих будинків сімейного типу, 30 прийомних родин і три патронатні сім'ї отримають від столичної влади матеріальну допомогу.

Згідно з розпорядженням, допомогу у розмірі 7 тис. грн отримають патронатні вихователі, під піклуванням яких від 1 до 3 дітей. Також на цю суму можуть розраховувати прийомні батьки, які виховують від 1 до 3 дітей-сиріт, або дітей, позбавлених батьківського піклування.

Виплати у розмірі 14 тис. грн можуть отримати батьки-вихователі або прийомні батьки, які отримують від 4 до 6 дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування.

На одноразову виплату у 19 тис. грн можуть претендувати батьки-вихователі, які виховують від семи дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування.

За словами заступниці голови КМДА Марини Хонди, на сьогодні у Києві близько 250 дітей виховуютья в сімейних формах виховання або наближених до них. При цьому виплати до Дня знань, за її словами, покликані популяризувати сімейні форми виховання. Хонда зазначила, що такі виплати відбуваються щоквартально та суттєво підтримують дитячі будинки сімейного типу, прийомні родини та патронатні сім'ї.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb