Командувач ВКС РФ назвав польоти військових літаків США біля Криму "відпрацюванням ракетних ударів"

Командувач повітряно-космічних сил РФ Сергій Суровікін назвав розвідувальну місію американських стратегічних бомбардувальників В-52 "відпрацюванням ударів по об'єктам Південного військового округу"

Про це командувач повітряно космічних військ РФ, генерал Сергій Суровікін заявив на брифінгу, передаєє "РБК-Україна" з посиланням на російські ЗМІ.

Суровікін заявив, що польоти іноземної бойової авіації над Україною не сприяють розрядці напруженості в регіоні. А операцію літаків-розвідників НАТО 4 вересня, коли два американських стратегічних бомбардувальники в рамках розвідувальної місії пролетіли над Херсонщиною та Запорізькою областю, - "безпрецедентною".

"Дії стратегічних бомбардувальників американці і англійці забезпечували проведенням безпрецедентної розвідувальної операції над акваторією Чорного моря", - заявив генерал.

Читайте також: Два стратегічних бомбардувальники США В-52 прилетіли до адмінкордону з Кримом

Суровікін уточнив, що українські винищувачі Су-27 і МіГ-29 взаємодіяли з американськими бомбардувальниками В-52Н. Він заявив, що літаки НАТО (п'ять літаків-розвідників і один стратегічний безпілотник) вели розвідку території Росії на глибину до 600 км.

Командувач російської авііції додав, що бомбардувальники наближалися до кордону Росії на 30 км. 

За його словами, у штабі РФ розвідувальний політлітаків НАТО вважають, відпрацьованням ударів крилатими ракетами по об'єктах Південного військового округу.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо