Скорочення ВВП України за сім місяців сповільнилося до 6,2%, - Мінекономіки

За оцінкою Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, скорочення ВВП України в січні-липні 2020 року склало 6,2%

Про це йдеться в огляді економічної активності Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства за січень-липень 2020 року.

"за підсумками січня-липня 2020р. скорочення ЗІВ (зведеного індексу виробництва - ред.) дещо уповільнилося, і становило 7,3% (7,7% у І півр. 2020р.). Відповідно зменшення обсягів ВВП Мінекономіки орієнтовно оцінює на рівні 6,2%", - йдеться у звіті.

Зазначається, що у липні на тлі продовження до адаптації до роботи в умовах карантину майже всі види економічної діяльності продемонстрували уповільнення темпів падіння або зростання.

"Це вказує на поступове відновлення і на те, що більшість сфер економіки поступово приходить у себе після локдауну", - зауважується у звіті.

У відомстві також зазначили, що пом'якшення карантинних обмежень та подальше їх зняття дозволять пожвавити економічну активність й очікувати на відновлення зростання наприкінці поточного року за умови неповернення до жорстких заходів карантину як у світі, так і в Україні.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine