Україна стала учасницею "Партнерства Біарріц"

У суботу, 12 вересня 2020 року, Україна отримала офіційний статус учасниці "Партнерства Біарріц" - міжнародної ініціативи рівних прав і можливостей для всіх

Про це з посиланням на пресслужбу глави держави передає Еспресо.TV.

У травні Кабінет Міністрів України шляхом голосування підтримав приєднання країни до міжнародного "Партнерства Біарріц". Після цього МЗС скерувало відповідний запит українського уряду до Міністерства Європи та закордонних справ Французької Республіки із заявою щодо участі України в проекті на постійній основі.

Сьогодні офіційний лист-відповідь міністра Європи та закордонних справ Франції Жан-Іва Ле Дріана вручив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен на урочистій зустрічі з нагоди офіційного приєднання України до міжнародного "Партнерства Біарріц", у якій взяли участь дружина президента Олена Зеленська, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, віцепрем'єрміністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина, посли країн Групи семи (G7) та Швеції, а також представники міжнародних організацій.

У своєму вітальному слові Етьєн де Понсен наголосив:

"Франція рада знайти в Україні нового партнера й разом просувати права жінок та дівчат, і ми сподіваємося, що ця співпраця буде довгою та плідною. Ми також запрошуємо Україну до участі у Форумі "Покоління рівності", організованому ООН-Жінки, Мексикою та Францією з метою мобілізації всіх, хто працює задля встановлення рівності між жінками та чоловіками й бере на себе амбіційні зобов'язання в цій сфері".

У межах аартнерства Україна як повноправна учасниця бере на себе зобов’язання у п’яти сферах. Це розвиток безбар’єрного публічного простору, дружнього до сімей з дітьми та маломобільних груп населення; навчання дітей принципів рівності жінок і чоловіків; запобігання насильству; зменшення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків; створення більших можливостей для чоловіків піклуватися про дітей.

Довідка

"Партнерство Біарріц" було започатковане лідерами країн Групи семи (G7) на саміті в місті Біарріці (Франція) 25 серпня 2019 року під головуванням президента Французької Республіки Емманюеля Макрона.

Мета ініціативи - посилити відповідальність та консолідувати зусилля міжнародної спільноти щодо досягнення гендерної рівності.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо