МЗС України засудило проведення російськими окупантами "виборів" у Криму

Міністерство закордонних справ України засудило проведення 13 вересня "виборів" в окупованих Росією Криму та Севастополі

Про це повідомляє офіційний сайт МЗС.

"Вважаємо такі дії Кремля продовженням грубих порушень Російською Федерацією державного суверенітету і територіальної цілісності України. Автономна Республіка Крим та місто Севастополь є тимчасово окупованими територіями України, правовий режим яких визначається нормами міжнародного гуманітарного права. Проведення Російською Федерацією псевдовиборів на територіях Автономної Республіки Крим та м. Севастополь є нелегітимним, а їх результати не матимуть жодних юридичних наслідків", – йдеться у заяві.

МЗС наголосило, що так звані "вибори губернатора Севастополя" та "довибори депутатів" до так званих "державної ради Республіки Крим" та "сімферопольської місцевої ради" порушують Конституцію та законодавства України, а також основоположні норми і принципи міжнародного права.

"Усі причетні до підготовки та проведення незаконного "голосування" в тимчасово окупованому Криму нестимуть відповідальність згідно із законодавством України", – попередили у МЗС.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо