Під Радою активісти вимагають створення ТСК у справі "вагнерівців". НАЖИВО

На акцію "Правди не сховаєш" під стіни парламенту прийшли активісти "Руху опору капітуляції", "Демсокири", "Нацкорпусу", "Європейської Солідарності" та інших політичних сил

Пряму трансляцію мітингу під Верховною адою України проводить кореспондент Еспресо.TV Ілля Євлаш.

"Рух опору капітуляції" озвучив наступні вимоги до нардепів:

1. Створити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради щодо розслідування фактів здачі національних інтересів та державної зради в діях посадових осіб у справі "вагнерівців".

2. Заслухати звіт міністрів оборони та закордонних справ, представників Тристоронньої контактної групи, голови СБУ та командування ЗСУ щодо ситуації з т.зв. "перемир'ям" та "спільним з представниками "ДНР" інспектуванням позицій ЗСУ.

3. Створити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради щодо фактів фальсифікації справи Шеремета загалом та відповідних експертиз у ній зокрема.

4. Розглянути проєкт постанови Верховної Ради України "Про звернення до президента України щодо внесення до Верховної Ради України проєкту закону про ліквідацію Окружного адміністративного суду м. Києва" (проект надано народним депутатам для реєстрації).

Як зазначив співкоординатор "РОК", екснардеп VIII скликання, Андрій Левус, основні вимоги активістів полягають у створенні ТСК Ради для документування можливого злочину працівників Офісу президента щодо спільного інспектування з представниками Росії.

"Коли говоримо "імпічмент", ми розуміємо дострокове припинення повноважень Президента України Володимира Зеленського. Ми розуміємо складність цієї процедури і усвідомлюємо той факт, що повноцінна реалізація норм "закону" про імпічмент не можлива з різних причин", - відзначив Левус, пояснюючи, що сторення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради дозволить зафіксувати докази можливого факту держзради у Офісі президента. 

Левес заявив, що президент Влодимир Зеленський підозрюється у приховуванні можливого злочину не лише у справі зриву спецоперації СБУ щодо "вагнерівців", але й у справ Шеремета.

Світлини - Ілля Євлаш:

ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ:

https://www.facebook.com/espreso.tv/videos/341402540528094

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо