Справа щодо суддів ОАСК: НАЗК просять перевірити наявність конфлікту інтересів у діях одного з нардепів

Національне антикорупційне бюро звернулося до НАЗК з проханням перевірити на наявність конфлікту інтересів у діях одного з нардепів, аби встановити факти щодо наявності близьких взаємин між ним та одним із підозрюваних суддів ОАСК

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

"НАБУ просить НАЗК провести перевірку на предмет наявності конфлікту інтересів в діях народного депутата-одного з авторів подання до КСУ щодо Закону "Про НАБУ". Детективи НАБУ в межах розслідування за підозрою голови та суддів ОАСК встановили факти, які можуть свідчити про наявність близьких особистих взаємин між цією особою та одним із підозрюваних суддів", - йдеться в повідомленні.

У НАБУ зазначили, що зібрані під час негласних слідчих (розшукових) дій матеріали засвідчили, що впродовж 2019 року у присутності цього народного депутата, на той час - помічника народного обранця VIII скликання, - у приміщенні робочого кабінету голови ОАСК неодноразово обговорювалися плани із захоплення державної влади.

"Після першого повідомлення про підозру голові ОАСК у серпні 2019 року, народний депутат (обрана наприкінці серпня 2019 року) серед інших підписала подання до КСУ щодо визнання неконституційною ст.375 КК України, яку, зокрема, й інкримінували очільнику ОАСК. Вона також підписала подання щодо неконституційності Указу Президента щодо призначення Артема Ситника Директором НАБУ, а також визнання положень ЗУ "Про НАБУ" такими, що не відповідають Конституції", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з огляду на це, Національне бюро 15 вересня звернулося до НАЗК листом із проханням провести перевірку та вжити необхідних заходів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb