Україна закликала світ до скоординованого тиску на Росію через отруєння Навального

Україна звертається до міжнародної спільноти із закликом продовжити скоординований тиск на Росію з огляду на велику ймовірність її причетності до отруєння опозиціонера Олексія Навального

Про це йдеться у коментарі МЗС України у зв’язку із застосуванням отрути нервово-паралітичної дії проти Навального.

Зазначається, що Україна із занепокоєнням сприйняла заяву уряду ФРН про результати аналізу біологічних проб одного з лідерів російської опозиції Олексія Навального, оскільки це може свідчити про причетність уряду РФ до протиправних дій із застосуванням бойової хімічної речовини з групи «Новічок» в порушення Конвенції про заборону цього виду зброї масового знищення.

"Україна повністю довіряє результатам глибокого аналізу біологічних проб Олексія Навального, здійснених лабораторією Бундесверу, а також незалежним дослідженням профільних лабораторій у Франції та Швеції, які беззаперечно підтвердили отруєння, спричинене застосуванням бойової хімічної речовини нервово-паралітичної дії... Враховуючи велику ймовірність причетності до отруєння Російської Федерації, Україна звертається до міжнародної спільноти із закликом продовжити скоординований тиск на РФ з тим, щоб вона припинила загрожувати світовій безпеці та порушувати міжнародне право шляхом агресії проти власних громадян та інших держав", - зазначили в МЗС.

Українські дипломати також привітали залучення до розслідування цього випадку Організації із заборони хімічної зброї. "Відповідальні за таке грубе порушення Конвенції про заборону хімічної зброї повинні бути покарані", - наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb