Навального отруїли в готелі Томська, - розслідування

Лідер російської опозиції Олексій Навальний зазнав впливу нервово-паралітичної речовини з групи Новачок в готелі Томська, а не в аеропорту чи літаку

Про це йдеться в розслідуванні видання Проект.

За даними видання, сліди бойової отруйної речовини виявили на пляшці, яку винесли з номера Навального в Томську.

Соратники Навального, що залишилися в Томську, відразу після новини про отруєння політика вирішили забрати з його номера всі речі, які можуть являти собою докази.

У їхньому числі опинилася і надпита пляшка з-під води марки Святе джерело, на якій німецькі фахівці виявили сліди отруйної речовини.

"Було зроблено все, щоб врятувати докази", - сказав активіст томського штабу Георгій Албурі.

Вони увійшли в номер Навального до прибирання, яке починається після 10−11. Соратники російського опозиціонера описали і упакували все, що там знайшли. Процес огляду номера вони зняли на відео і в четвер, 17 вересня, виклали в Instagram політика.

Проект пише, що Навальний поїхав в аеропорт вже будучи отруєним. При цьому один із співробітників Фонду боротьби з корупцією сказав, що Навальний не пам’ятає, коли саме пив з цієї пляшки.

За словами одного з розробників Новачка Володимира Углєва, в самій воді отруйної речовини, швидше за все, не було. Якби отрута потрапила в організм з водою, то вже через кілька хвилин той би "бився в судомах".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb