Зірвати транш МВФ: Гончаренко заявив, що лобі Коломойського в Раді домагається відставки міністра фінансів

Як заявив нардеп від "ЄС" Олексій Гончаренко, олігарх Ігор Коломойський прагне ізолювати Україну від Заходу, щоб уникнути кримінальної відповідальності

Про це нардеп від фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко написав у Telegram.

Гончаренко зазначив, що мільярдер Ігор Коломойський посилює тиск на державу шляхом зірвання домовленостей з МВФ.

"План простий і продиктований інстинктом самозбереження: ізоляція України від міжнародних союзників є для Коломойського єдиним способом уникнути кримінальної відповідальності", - пояснює він.

Читайте також: У США ФБР провело обшуки у фірмі з нерухомості, пов'язаної з Коломойським

За словами Олексія Гончаренка, з українського боку комунікації з МВФ відбуваються через Мінфін, саме тому це відомство опинилося у центрі уваги.

"Нещодавно міністр фінансів Сергій Марченко вчергове висловився за продовження співпраці з найбільшим міжнародним донором країни. Це одразу викликало бурхливу активність в парламентському лобі Коломойського, яке сьогодні подало проект постанови ВР про звільнення Марченка з посади міністра", - написав політик.

Читайте також: "До місцевих виборів з Кабміну може піти мінімум одна людина", - Арахамія

Гончаренко наголосив, що "депутати з пулу Коломойського вже не вперше атакують Марченка".

"Цікаво, що фактично завжди ці випади збігаються з заявами Марченка стосовно подій навколо ПриватБанку. Таким чином, фронт боротьби олігарха з колективним Заходом все розширюється. Проблема тільки в тому, що заручником у цій битві опинилась вся Україна", - резюмував депутат.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо