Піаром Україну захистити не можна, її можна захистити лише ракетами і мужніми воїнами, – Турчинов

Піаром Україну захистити не можна. Її можна захистити ракетами, її можна захистити потужною артилерією, її можна захистити мужніми воїнами, які відчувають повагу суспільства і реакцію на їх ратну працю

Про це заявив екссекретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов у ток-шоу Політклуб з Віталієм Портниковим на телеканалі Еспресо.

"Те, що Росія під тезою «мир» розглядає тільки одне питання – повну капітуляцію (ред. України), мені здається, що можна було зрозуміти уже десь впродовж декількох тижнів перебування на вищих посадах в державі. Але досі нам розповідають про якісь ілюзії, про якийсь там мир в очах, про якісь намагання домовитись. Вони не для того починали війну, не для того окуповували нашу територію, щоб комусь зробити непоганий піар", – констатував екссекретар РНБО.

Олександр Турчинов зазначив, що владі Російської Федерації потрібна вся Україна. І лише потужна й боєздатна українська армія може дати відсіч окупанту: "І тільки реальні, потужні збройні сили, тільки сучасна зброя зможе їх стримати. Тільки так ми можемо стримати їх наступ і крок за кроком звільняти території. Я постійно повторюю: вони рахуються тільки з силою. І коли вони бачать, що ця сила починає танути, коли вони бачать, що нема кому їм відповісти, вони розпочинають уже реальну агресію, реальну криваву бійню. Згадайте той самий початок 2014-го року: немає в країні влади, немає армії, немає зброї, немає ресурсів фінансових – от тоді вони й починають", – заявив політик.