Азербайджан заявив про загострення ситуації на кордоні з Вірменією: загинув військовий

В Азербайджані повідомили, що ситуація на кордоні з Вірменією загострилася: загинув сержант азербайджанської армії

У Міноборони Азербайджану зазначили, що з боку Вірменії почастішали "грубі порушення режиму припинення вогню… регулярні обстріли населених пунктів, цивільних осіб і об'єктів інфраструктури поблизу лінії зіткнення, використання великокаліберної зброї, розвідувальна і диверсійна діяльність".

За інформацією відомства, вранці 21 вересня "в результаті чергової провокації противника в напрямку Товуза" загинув військовослужбовець азербайджанської армії, сержант Мамедов Ельшан Алі оглу.

Азербайджанська сторона поклала відповідальність за загострення ситуації на кордоні на військово-політичне керівництво Вірменії.

Нагадаємо, 20 вересня президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що Вірменія готується "до нової великої війни".

В середині липня на кордоні Азербайджану і Вірменії відбулося загострення ситуації, в результаті якого обидві країни зазнали втрат, зокрема, серед вищого військового керівництва.

Між Азербайджаном і Вірменією триває конфлікт через Нагірний Карабах. У 1988 році населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР. 

У 1994 році за посередництва Москви було підписано угоду про перемир’я, яка поклала край активним бойовим діям у регіоні, але залишила Карабах і навколишні його райони Азербайджану під контролем вірмен. 

За шість років війни загинули понад 30 тисяч осіб. 

Мирне врегулювання зайшло в глухий кут після переговорів лідерів Вірменії й Азербайджану в 2009 році.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb