"Законодавство є новим для нас, вчимося на ходу": Корнієнко про акцію "Слуги народу" на території КНУ ім. Шевченка

За словами нардепа-"слуги" Олександра Корнієнка, на території червоного корпусу КНУ імені Тараса Шевченка відбулась лише урочиста частина з'їзду партії

Про це перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив в інтерв'ю LB.ua.

"Формально-юридично наша конференція з висування кандидатів до Київради відбулася в неділю об 11 годині. Пізніше, у внутрішньому дворику Київського університету імені Шевченка, це була вже друга, більш урочисто-офіційна частина", - відзначив політик.

Водночас нардеп розповів, що в ході церемонії у дворі червоного корпусу на сцену виходили як представники "першої десятки", так і лідери по передвиборчих округах.

Читайте також: "Слуга народу" представила список на виборах до Київради

"Чинне виборче законодавство є новим як для нас, так і для інших наших колег, ми всі "вчимося на ходу буквально", - наголосив Корнієнко.

За його словами, лідери округів - за фактом кампанії - можуть ще "підтягнутися", напевно, забезпечивши собі місце в міськраді.

"Ті, хто виходять на сцену, майже напевно стануть депутатами. І це стосується не тільки Києва, а й інших міст, де вже пройшли місцеві конференції - їх було близько 15", - додав він.

Читайте також: "Порушення законодавства": студентська спільнота КНУ ім. Шевченка засудила акцію "Слуги народу" на території університету

Відповідаючи на питання про те, чи не суперечить проведення партійного з'їзду "слуг" у внутрішньому дворі Київського національного університету імені Тараса Шевченка, що прямо суперечить статті 31-ї "Про вищу освіту", голова партії СН зазначив:

"Червоний корпус - знакова для столиці локація. А ми виступаємо за нову якість столиці - без незаконних забудов, порушень, тощо".

Водночас Корнієнко заявив, що партія готова до критики через проведення заходу в університеті: "якщо будуть які-небудь санкції (якщо мали місце порушення, - ред.), ми готові".

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо