Роль президента не приїжджати на міст і заключати парі, а забезпечити економічний розвиток, – Порошенко

Не приїжджати на міст і заключати парі, а забезпечити економічне зростання та підтримку децентралізації – такою має бути справжня роль президента

Про це у Дніпрі на партійній конференції заявив лідер "Європейської Солідарності", п’ятий президент Петро Порошенко.

"Роль президента – забезпечити зростання економіки, зростання фінансової бази місцевого самоврядування. А вони вже без тебе розберуться – чи міст будувати, чи метро. Єдине, що треба- дозвіл на вибухові роботи дай, вони вже рік чекають. За що ти так Дніпро не любиш?", – звернувся Порошенко до Зеленського.

"Наше завдання – захистити Дніпро. Я кожен день помічаю добрі плоди децентралізації, розвиток інфраструктури. Але як ми дали – так теперішня влада може і забрати. Як вона продемонструвала під час коронавірусу. І грошей в кишені точно не залишиться", – іронізує Порошенко.

"Місцеве самоврядування – перше, в кого вони забрали гроші. Конкретно у Дніпро забрали два мільярди гривень. Хто може захистити? Чи може міський голова захистити, навіть якщо він найкращий? Ні. Бо вони порушують закони – і немає захисту", – наголосив Петро Порошенко.

Він наголосив, що саме тому вибори 25 жовтня мають загальнодержавне значення, а місцеве самоврядування має стати одним з ключових запобіжників некомпетентності "зеленої" влади.