З'їзд "слуг" в КНУ: під червоним корпусом університету Шевченка студенти влаштували акцію протесту

21 вересня студенти Київського національного університету імені Шевченка вийшли під стіни червоного корпусу, де в неділю провели з'їзд партії "Слуга народу" всупереч закону про освіту

Страм з місця події вели на Facebook сторінці "Червоний Губер", передає Еспресо.TV.

"Ми хочемо дізнатись чітку відповідь на питання: чому відбулось порушення закону", - розповів учасник акції та автор стріму на відео.

Він зазначив, що проведенням конфееренції партії "Слуга народу" було порушено статтю 32 закону України "про освіту".

Читайте також: "Законодавство є новим для нас, вчимося на ходу": Корнієнко про акцію "Слуги народу" на території КНУ ім. Шевченка

"Ну і звичайно, є вимога, щодо того, щоб проти студентів, які вийшли (на акцію,- Ред.), не застосовувались репресії", - відзначив автор стріму.

"Це улюблений метод адміністрації Шевченка - звичайне просте відрахування", - додав він.

У мітингу взяв участь голова студпарламенту університету Володимир Ляшенко. Він підкреслив, що позиція СПУ є аполітичною. 

"Вчора відбулось не просто порушення закону про освіту, вчора відбувся наступ на автономію нашого університету", - відзначив один з студентів-промовців на акції.

Нагадаємо, студентський парламент університету Шевченка 20 вересня публічно засудив проведення з'їзду "слуг" на території університету.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо