Поліцейські викрили схему розкрадання 20 млн грн на будівництві Національного тенісного центру

Правоохоронці викрили екскерівника державного підприємства на розкраданні 20 млн грн бюджетних коштів під час будівництва Національного тенісного центру

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Згідно з повідомленням, у жовтні 2018 року посадовці одного з державних підприємств під час проведення закупівель послуг із капітального ремонту будівель та тенісних кортів для створення Національного тенісного центру та придбання обладнання використали службове становище та, за попередньою змовою з керівником комерційної структури, здійснили розкрадання державних коштів. Відтак, був здійснений перерахунок 100% передоплати на її користь у розмірі 49 млн грн.

Крім того, правоохоронці встановили, що пізніше замовник та генеральний підрядник підписали акти виконаних робіт, за які були перераховані державні кошти. Однак фактично роботи проведені не були, внаслідок чого держава зазнала збитків на суму понад 20 млн грн, що підтверджено експертним висновком. 

Зазначається, що наразі правоохоронці проводять обшуки в офісах держпідприємства та генпідрядника реконструкції. 

За інформацією відомства, екскерівнику підприємства та керівникові товариства-генпідрядника вручено підозри за статею привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Також вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Зазначається, що підозрювані можуть отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 3 років та з конфіскацією майна.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb