Світовий Банк надасть Укравтодору $65 млн на відновлення доріг Луганщини

Світовий банк до кінця року надасть Укравтодору $65 млн на відновлення доріг Луганщини

Про це повідомила пресслужба "Укравтодору".

У пресслужбі зауважили, що $100 млн до 2025 року на відновлення Сходу України погодив Міжнародний банк реконструкції та розвитку.

Так, зазначається, що згідно з проєктом, Укравтодор отримає $65 млн, а Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій - $35 млн.

За інформацією пресслужби, угода про позику буде підписана до кінця 2020 року.

За словами голови "Укравтодору" Олександра Кубракова, в рамках програми "Велике будівництво" в Донецькій та Луганській областях у 2020 році планується відновити майже 500 км державних доріг.

"Досягнення домовленостей з міжнародними партнерами щодо оновлення ще 183 км допоможе нам оновити дорожню мережу регіону", - цитує пресслужба слова Кубракова.

Зазначається, що залучені кошти Укравтодор використає на ремонт автомобільних доріг загального користування державного значення у Луганській області: Н-26 Чугуїв - Мілове, Р-66 КПП "Демино-Олександрівка» - Сватове - Лисичанськ - Луганськ, Т-13-02 КПП "Танюшівка" – Старобільськ – Бахмут.

У пресслужбі додали, що для реалізації проєкту також планується залучити додаткове фінансування від Європейського інвестиційного банку. Так, після проведення перемовин та підписання угоди з ЄІБ на дорожні проєкти Сходу України буде додатково залучено ще 100 млн євро кредитних коштів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb