Мінінфраструктури планує будівництво нового аеропорту на Закарпатті вартістю до 4 млрд грн, - Криклій

Міністерство інфраструктури планує будівництво нового аеропорту на Закарпатті, інвестиції у який можуть скласти 3-4 млрд грн, залежно від місця розташування

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури.

"Ми плануємо побудувати новий аеропорт на Закарпатті. Урядом вже затверджено обсяг фінансування у розмірі 30 млн грн на передпроєктні та проєктні роботи з будівництва нового аеродрому, і зараз ми визначаємось з оптимальний місцем розташування летовища", - цитує пресслужба слова міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Криклій зазначив, що уряд хоче реалізувати цей проєкт у рамках державно-приватного партнерства, де держава буде брати на себе витрати на будівництво аеродрому, а приватний інвестор займатиметься зведенням терміналу.

"Орієнтовний обсяг інвестицій - 3-4 млрд грн. Все залежатиме від подальших розрахунків і місця, де буде знаходитись майбутній аеропорт", - зауважив Криклій.

Разом із тим, додали у пресслужбі, Мінінфраструктури продовжує активну роботу щодо відновлення повноцінного функціонування міжнародного аеропорту "Ужгород", який, за словами Криклія, сьогодні єдиний на Закарпатті, що може з'єднати крайній західний регіон з рештою областей України та із закордоном.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb