Побачив кілометрові черги: Зеленський доручив добудувати пункт пропуску на кордоні зі Словаччиною у наступному році

Президент України Володимир Зеленський поставив завдання включити пункт пропуску "Ужгород - Вишнє Нємецьке" на українсько-словацькому кордоні до національної програми "Велике будівництво" й добудувати до кінця наступного року

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

"Повертаючись в Україну зі Словаччини, де глава держави перебував з офіційним візитом, через пункт пропуску "Ужгород - Вишнє Нємецьке", Володимир Зеленський зауважив багатокілометрові черги фур. Президент висловив обурення такою ситуацією на кордоні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Зеленський поставив завдання включити міжнародний автомобільний пункт пропуску "Ужгород - Вишнє Нємецьке" до національної програми "Велике будівництво" й добудувати його наступного року.

За словами голови Державної прикордонної служби (ДПСУ) Сергія Дейнеко, черги виникли через те, що на пункті пропуску з боку Словаччини зламався сканер і пропускна спроможність пункту впала до п'яти вантажівок на годину, або 120 вантажівок на добу.

Дейнеко додав, що ДПСУ вже залучила Міністерство закордонних справ (МЗС) до вирішення питання. У свою чергу, голова МЗС повідомив, що обговорив проблему з міністром закордонних справ Словаччини.

У пресслужбі зауважили, що Зеленський поставив завдання уряду та профільним відомствам вирішити питання автомобільних черг на всіх українських пунктах пропуску, де вони спостерігаються.

У пресслужбі додали, що для завершення робіт на пункті пропуску "Ужгород - Вишнє Нємецьке" необхідно 146,7 млн грн, 8 млн яких передбачені у кошторисі поточного року і будуть використані для закінчення робіт на пішохідній ділянці. Завершення об'єкта у повному обсязі та введення в експлуатацію планується у грудні 2021 року. Крім того, за словами Зеленського, у проєкті реконструкції необхідно передбачити збільшення пропускної спроможності пункту.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb