Макрон мав піти у відставку ще два роки тому, коли на вулиці вийшли "жовті жилети", - Лукашенко відреагував на вимогу президента Франції

У відповідь на вимогу лідера Франції Еммануеля Макрона піти у відставку, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко також порадив йому залишити посаду

Про це повідомляє БелТА.

За словами Лукашенка, Еммануель Макрон мав піти у відставку ще два роки тому, коли на вулиці Парижа тільки почали виходити "жовті жилети".

"Сам президент Франції, дотримуючись власної логіки, мав би піти у відставку ще два роки тому - коли на вулиці Парижа тільки почали виходити "жовті жилети". Роки йдуть, "жилети" досі на вулицях, пан Макрон на подив теж досі на посаді, а Франція стала країною, де масові протести стали звичним явищем. Крім "жовтих жилетів" також варто згадати, що періодично виникають проблеми Франції з рухом BLM і мусульманські протести в Марселі і Ліоні", - сказав Лукашенко.

Він запропонував Макрону Мінська у якості "ефективність переговорного майданчика - для мирної передачі влади будь-якої з вищеназваних груп".

"Як здається нам тут, в Білорусі, Еммануель Макрон занадто багато уваги приділяє одному з екскандидатів у президенти Білорусі. З урахуванням того, що цей екскандидат - жінка, французький лідер ризикує до внутрішніх проблем Франції отримати ще й особисті - у себе вдома", - сказав Лукашенко.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо