Комітет Ради рекомендував ухвалити в цілому законопроєкт про Бюро економічної безпеки

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді України прийняти в цілому законопроєкт про Бюро економічної безпеки

Про це повідомило інформаційне управління Верховної Ради.

"За результатами обговорення, Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді України проєкт Закону  "Про бюро економічної безпеки" №3078д прийняти в другому читанні та в цілому  як закон з пропозиціями суб’єктів права законодавчої ініціативи та з урахуванням поправок", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, проєкт закону був розроблений для ліквідації податкової міліції, оптимізації структури та чисельності органів, які ведуть боротьбу зі злочинами у сфері економіки, а також усунення дублювання їх функцій.

Так, проєкт закону передбачає створення Бюро економічної безпеки, яке займатиметься запобіганням, попередженням, виявленням та розслідуванням кримінальних правопорушень в економічній сфері.

Зазначається, що народні депутати підтримали рішення, що конкурсна комісія з відбору директора Бюро економічної безпеки має складатися із трьох осіб від Кабінету міністрів, трьох осіб від Ради національної безпеки і оборони, а також трьох осіб від Верховної Ради.

Крім того, народні депутати підтримали поправку, що директор Бюро економічної безпеки повинен мати вищу юридичну чи економічну освіту, стаж роботи за спеціальністю не менше 10 років, досвід роботи на керівних посадах в органах влади, підприємствах, установах, організаціях незалежно від форми власності не менше п'яти років. Також кандидат на посаду має вільно володіти державною мовою.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb