Кулеба заявив, що Україна офіційно звертатиметься до Лукашенка, не вказуючи його посаду. В Раді вимагають титрувати того "диктатором"

Голова міжфракційного об'єднання "За демократичну Білорусь", нардеп від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко закликав офіційно іменувати Олександра Лукашенка "диктатором"

 Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у відповідь на запит журналістів, як офіційний Київ буде називати самопроголошеного президента Білорусь, зазначив, що того іменуватимуть за іменем та прізвищем, передає "Європейська правда".

Нагадаємо, попередня каденція Олександра Лукашенка закінчується 5 листопада, водночас, ЄС, США, Британія та Україна вже заявили, що не визнають того президентом після "таємної" інавгурації, на яку не було запрошено представників інших країн, та яку не транслювали по білоруському телебаченню в порушення законодавства.

Журналісти запитали Кулебу, як українське МЗС офіційно величатиме Лукашенка - нелегітимним, незаконно обраним , самопроголошеним, тощо.

Кулеба відказав: "Ці прекрасні формулювання для медіа та Фейсбуку. Офіційна позиція - Олександр Лукашенко".

Водночас, нардеп від "ЄС", голова міжфракційного об'єднання "За демократичну Білорусь", Олексій Гончаренко, заявив, що це дуже слабке формулювання, яке свідчить про те, що влада продовжує уникати чіткої позиції по ситуації в Білорусі.

"Речі потрібно називати своїми іменами. Як голова міжфракційного об’єднання “За демократичну Білорусь” я закликаю українську владу і ЗМІ називати Олександра Лукашенка виключно "диктатором". Не "в.о. президента Білорусі" чи "самопроголошеним президентом Білорусі", - наголосив він.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо