Венедіктова про проживання у резиденції президента: "Тимчасовий захід через небезпеку"

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що не мала контактів з Кабміном, щоб отримати помешкання в одній з резиденцій президента у Пущі-Водиці

На інформацію журналіста Володимира Бойка, який заявив, що генпрокурор проживає у резиденції, в якій згідно з законом може мешкати лише президент, спікер чи прем'єр, Ірина Венедіктова відреагувала у Facebook.

За словами журналіста, про нове житло Венедіктова домовилася з директором комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" Державного управління справами Євгеном Єгоровим. Шестикімнатна резиденція загальною площею 675,1 кв. м розташована за адресою: 04114, м. Київ, вул. Вишгородська, 85.

Однак користуватися нею відповідно до постанови Кабміну від 19 січня 1994 року № 18 можуть тільки три людини – президент України, голова Верховної Ради України та прем'єр-міністр України.

Як заявив журналіст, Венедіктова звернулася до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням видати постанову Кабміну, яка дозволяла б їй офіційно жити в державній резиденції.

За даними Бойка, 19 червня 2020 року Кабмін ухвалив постанову № 506 "Про внесення змін до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 19 січня 1994 № 18", доповнивши цей пункт реченням такого змісту: "Ці будинки можуть використовуватися в порядку, визначеному суб'єктом управління, в період, коли вони вільні від проведення відповідних заходів та перебування або відпочинку таких осіб".

"Вже як декілька днів я спостерігаю за спробами "підігріти" в ЗМІ тему, пов'язану з моїм тимчасовим проживанням у будинку, що знаходиться на балансі ДУС. Попри те, що станом на цю хвилину ця тема не набула статусу резонансної, я прийняла рішення звернутися до суспільства з єдиною метою – все пояснити", - заявила генпрокурор.

"Прошу повірити мені на слово, що переїзд у цій будинок - тимчасовий захід і перебралася я туди зовсім не тому, що я дуже хотіла поліпшити свої житлові умови. Так було необхідно вчинити в той конкретний момент часу і пов'язаний цей момент був виключно з міркуваннями безпеки. Багато чого сталося за останній час, про що я розповісти не можу: від підкинутих дроном политих кров’ю мертвих птахів на балкон мого будинку до куди неприємніших і по-справжньому небезпечних обставин, суть яких я зараз розкривати не має наміру. Ні в яку, звичайно ж, змову зі співробітниками ДУС або, чого ще, КМ я не вступала", - відзначила Ірина Венедіктова.

Водночас, генпрокурор заявила, що прийняла рішення якомога скоріше переїхати.

"Сподіваюся, що мені вистачить декілька днів, щоб здійснити цей переїзд. Немає ніякого права генеральний прокурор країни своєю поведінкою змусити когось мати сумніви у порядності прийнятих рішень", - додала вона.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо