"Стареньких відправляють помирати": волонтерка стверджує, що лікарні Одеси не приймають пацієнтів з підозрою на коронавірус

Підрозділ міської клінічної лікарні №5, що на Лидерсовському бульварі, вже не приймає пацієнтів з підозрою на COVID-19, посилаючись на відсутність місць, а Єврейська та міська клінічна лікарня №10 відмовляють в прийомі без ПЛР-тестів

Про це повідомляє керівниця благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевникова, розповідає Еспресо.TV з посиланням на одеську інтернетгазету Думская.net.

Вона розповіла історію 70-річного пацієнта, який тиждень лікувався під наглядом сімейного лікаря, однак його стан погіршувався й чоловік звернувся в колишню Третю лікарню, але там йому відмовили у наданні медичної допомоги.

"Перестав їсти, став задихатися. Самостійно пішли і звернулися в Третю міську, але їм відмовили і послали додому - місць в лікарні немає. Люди похилого віку покірно вирушили додому. "Швидка" пацієнта прийняла, відвезли на КТ. Пневмонія полісегментарна двостороння. Лівобічний гідроторакс. Сатурація 56 (нижче 90% - це дуже серйозно, показання для госпіталізації - ред.)! У "швидкій" сатурацию підняли, привезли знову в третю. Там сказали: "Вибачте, місць немає, як і раніше. Вирушайте додому і чекайте, коли звільниться чоловіче місце". 

Ножевникова стверджує, що Єврейська і 10-я лікарні теж відмовляються приймати пацієнтів з підозрою на ковід без ПЛР-тесту.

"Було заявлено, що Єврейська і Десята включилися в першу лінію і приймають. Третій день пацієнтів відправляють додому. Інсультного пацієнта ледь влаштували позавчора в такому ж ручному режимі. Якщо в Третій лікарні немає місць вже кілька днів, може, варто розширити ліжка сортувальних лікарень?", - запитує волонтерка.

Ножевникова звертається до міністра охорони здоров'я Максима Степанова, який балотується в облраду під №1 у списку "Слуг народу", і міського голови Одеси Геннадія Труханова: "У нашому місті стареньких відправляють помирати".

Нагадаємо, 2 та 3 жовтня на території України фіксувався найвищий рівень захворюваності на коронавірус.

2 жовтня було 4 633 нових заражених, 3 жовтня - 4 661.

Експерти кажуть про початок другої хвилі пандемії.

При цьому в українських лікарнях залишилося менше 50% ліжок для хворих на COVID-19.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо