В аналізах Навального виявили наявність отрути групи "Новачок", - Організація із заборони хімічної зброї

Організація із заборони хімічної зброї підтвердила наявність слідів речовини з групи "Новачок" в аналізах російського опозиціонера Олексія Навального

Про це йдеться у звіті Організація із заборони хімічної зброї.

Так, Органзація направила Німеччині доповідь у зв'язку з отруєнням Навального. Експерти виявили в крові і сечі Навального біомаркери інгібітору холінестерази з "подібними структурними характеристиками", як в речовин, які належать до групи "Новачок". При цьому виявлена речовина не вважається забороненою.

"Структурні характеристики аналогічні характеристикам токсичних хімікатів зі списків 1.A.14 і 1.A.15 (до них належать речовини з групи "Новачок" — ред.), які було внесено до додатку з хімічних речовин до Конвенції в листопаді 2019 року. Виявлений інгібітор холінестерази не включено до списку Додатка з хімічних речовин до Конвенції", — йдеться у звіті.

У свою чергу, як передає "РИА Новости", прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що у Кремля поки немає інформації про звіт.

"Потрібно якийсь час, щоб це було дипканалами передано і ми отримали про це інформацію. Але, як видно, там буде вся інформація, яка необхідна", - зазначив він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb