Пашинян платить за свою багатовекторність. Москва вирішила його провчити, - аналітик

Після приходу до влади завдяки демократичній революції чинний прем'єр Вірменії Нікол Пашинян мав унікальний шанс вчинити, як перед тим Саакашвілі, й повністю розвернути країну на Захід

Таку думку політолог та ексголова апарату уряду Азербайджану Раміс Юнус, який нині живе та працює у Вашингтоні (США) висловив в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським на телеканалі Еспресо.TV.

"2018 року, коли Нікол Пашинян завдяки вірменському лобі тут, у США, прийшов до влади, тоді він прийшов на прозахідних гаслах. Саме на тих гаслах, на яких свого часу приходив Міхеїл Саакашвілі. Але на відміну від Саакашвілі, який змінив вектор зовнішньої політики на 180 градусів в сторону євроінтеграції - який отримав взамін цього війну в 2008 році та втратив Абхаізію й Північну Осетію, а вони і так були втрачені де-факто і де-юре, але врятував решту Грузії і врятував насамперед Аджарію; подивіться на Аджарію, подивіться на Батумі і порівняйте з Сухумі - Пашинян вирішив сидіти на двох стільцях, "і нашим, і вашим". Він їздив і до Вашингтона, і до Парижа, і до Лондона, і до Берліна, і в той же час він їздив і в Москву, і їздив і в Нагорний Карабах, і робив войовничі заяви", - пояснив політолог.

Читайте такожАлієв почав війну з Пашиняном з подачі Путіна, - Піонтковський

Подібна багатовекторність нового вірменського лідера, на думку Юнуса, не задовільняла Кремль, а тому там вирішили позбутися Пашиняна.

"Природно, Москві це не подобалося до пори - до часу, а останнім часом Москва прийняла рішення його провчити ... Для Москви важливо скинути Пашиняна, прибрати його і повернути Кочеряна-Саркісяна, проросійські сили", - зазначив аналітик.

Цьому сприяє ситуація в театрі військових дій в Нагірному Карабаху, підкреслив експерт.

"Вірменія зараз програє. Азербайджан наступає по всіх фронтах", - додав Юнус.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо