Світ наляканий не так отруєнням Навального, як новою хімічною зброєю Росії, - професор Зубов

У зв'язку з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального міжнародне співтовариство неабияк стурбоване тим, що влада Росії продовжує незаконні розробки бойових отрут, від яких вона сама ж начебто відмовилася

Про це російський інтелектуал, професор Андрій Зубов заявив в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

"Для усього світу замах на Навального - це ще й факт розробки в Росії хімічної зброї, яка заборонена. Сама розробка хімічної зброї зараз заборонена. Організація із заборони хімічної зброї констатувала, що це (те, чим було отруєно Навального - ред.) новий вид нервово-паралітичної речовини. Не "Новачок". Це нова речовина, якої у них навіть в реєстрах немає. Отже, в Росії продовжують розробляти нові види хімічної зброї. А це категорично заборонено й сама Росія підписала усі ці конвенції. Тобто Росія порушує конвенції, які вона сама підписала, щодо смертносної речовини. І це ще раз дуже великою мірою означає - все ж таки західні люди бояться за своє життя - що Росія це абсолютно ненадійний партнер, це абсолютно брехливий партнер", - зазначив Зубов.

За словами професора, цей момент в Росії "не дуже розуміють".

Читайте такожВіталій Портников: Кремлю всюди ввижається ЦРУ

"Увесь світ обурений цим навіть, напевно, більше, ніж самим фактом отруєння Олексія Анатолійовича (Навального - ред.). Так що, з одного боку, Олексій Анатолійович - це виклик системі, з іншого боку - це рішення в області ОЗХЗ (Організації з забороні хімічної зброї - ред.) - це ізоляція кремлівського блоку, цієї терористичної групи, ізоляція від світу", - наголосив Зубов.

Як пояснив професор, Путіна і його оточення вже навіть не вважають "частиною світового політичного співтовариства, як, скажімо, вважають Ердогана".

"Ердоган теж не всім подобається, але він є частиною світової спільноти. А Путін перестає нею бути. Він просто бандит. В очах світової спільноти отруєння Навального - це зайвий, ще один аргумент щодо відверто бандитської природи путінського режиму", - підсумував Андрій Зубов.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо