Голова Інституту національної пам'яті Дробович анонсував зустріч з польським колегою

За словами очільника УІНП Антона Дробовича, під час візиту польської делегації до Києва він домовився про зустріч із своїм колегою, головою польського інституту нацпам'яті Ярославом Шареком

Про це голова Інституту національної пам'яті Антон Дробович розповів в коментарі "Укрінформу".

Дробович зазначив, що зустріч з головою польського інституту нацпам'яті Ярославом Шареком відбудеться на початку листопада у Варшаві.

"Ми мали в кулуарах (у рамках сьогоднішньої зустрічі президентів України та Польщі - ред.) короткі перемовини і домовилися про робочу зустріч на початку листопада у Варшаві", - зазначив очільник УІНП.

Читайте також: "Було реконструйовано пам'ятну плиту": Зеленський згадав меморіальну дошку, з якої поляки прибрали імена загиблих та присвяту

За його словами, питаннями до обговорення на цій зустрічі мають стати напрямки співпраці, зокрема найбільш чутливі теми щодо збереження пам'яті, меморіалізації, пошукові та ексгумаційні роботи, увічнення й відновлення місць поховань, потенційні публікації матеріалів форуму істориків попередніх років тощо.

Читайте також: У Польщі зі сплюндрованого пам'ятника воякам УПА зник напис "поляглі за волю України"

Дробович запевнив, що "оптимістично налаштований на діалог" з польським колегою. "Для нас важливе зараз повне відновлення на горі Монастир таблиці, про яке говорив Президент (Володимир Зеленський - ред.). Президент у своєму виступі сказав, що очікуємо відновлення імен, і, я думаю після того взагалі ніяких проблем не буде, уже навіть готовий короткий список місць пошукових робіт та ексгумації, яким взаємно поляки і українці обмінялися для реалізації на найближчий час", - розповів голова УІНП.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо