АМКУ оштрафував "Ідея Банк" на 4 млн грн за оманливу рекламу кредитів під 0%

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував "Ідея Банк" на 4 млн грн за поширення реклами по видачу кредитів під "0%" та "розпродаж" кредитів зі знижкою -50%

Про це повідомила пресслужба АМКУ.

"Поширення неправдивої інформації ПАТ "Ідея Банк" під час рекламної кампанії завершилося накладенням на фінансову установу штрафу в розмірі 4 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Спеціалісти АМКУ встановили, що банк на постійній основі поширював рекламу акційних пропозицій "Ідеальна 30" Щодня ідеальний кредит під повний 0%" та "Чорна п'ятниця ціни навпіл -50% розпродаж кредитів".

"Листівки, плакати, сітілайти, банери на сайтах та сторінки друкованих видань інформували громадян про видачу кредитів під "0%" та про "розпродаж" кредитів зі знижкою -50%. Ця інформація є одним із основних факторів, який може вплинути на вибір споживачем цих послуг", - підкреслили у Комітеті.

Однак, під час перевірки спеціалістами АМКУ, ця інформація виявилася далекою від реальності. Зокрема, відсоткова ставка становила 0,001% річних. Крім того, клієнту потрібно окремо платити щомісячні комісії за обслуговування, відкриття пакету послуг та обов'язковий страховий внесок. 

Водночас, у рекламі банк не вказав таку обов'язкову для оприлюднення інформацію, як максимальна сума кредиту, реальна річна процентна ставка, максимальний строк, на який видається кредит. В АМКУ підкреслили, що відсутність інформації про повноту витрат може ввести клієнтів банку в оману та посприяти оформленню кредиту.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb