Коронавірус: Макрон запровадив у Франції комендантську годину

Президент Франції Еммануель Макрон оголосив про введення з суботи, 17 жовтня, нічної комендантської години в регіоні Іль-де-Франс, в якому знаходиться Париж, і ще у восьми містах країни

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами президента, комендантська година з 21:00 до 06:00 діятиме як мінімум чотири тижні. Цей захід, окрім паризького регіону, пошириться на Гренобль, Лілль, Ліон, Тулузу, Марсель, Руан.

Макрон пояснив, що така міра виключає відвідування ресторанів і зустрічі з друзями після 21:00. Він відмітив, що будь-кому, хто знаходитиметься зовні в комендантську годину, необхідно мати для цього вагому причину. За порушення цього правила буде штраф розміром 135 євро.

Президент підкреслив, що метою введення обмежень є зниження добового показника випадків коронавіруса з 20 тис. до 2-3 тис.

"Ми повинні дотримуватися цих заходів сьогодні, щоб уникнути введення жорсткіших заходів в майбутньому", - заявив Макрон.

При цьому президент відмітив, що обмежень на користування громадським транспортом не вводиться. Він підкреслив, що уряд не збирається контролювати життя людей - жителі країни можуть їхати у відпустку і бачитися з членами сім'ї. В той же час він закликав продовжувати носити маски і дотримуватися правил соціального дистанціювання.

"Ви все ще можете подорожувати по Франції. Ви все ще можете поїхати у будинок відпочинку або зустрітися з членами вашої сім'ї, але навіть усередині сім'ї ви повинні носити маску, якщо ви не робили тест на коронавірус. Це не надмірне обмеження", - сказав Макрон.

Він також заявив, що пандемія COVID-19 "викликає занепокоєння", але, незважаючи на другу хвилю коронавірусу, країна "не втратила контроль над ситуацією". Він додав, що введення другого карантину буде непропорційним.

У Франції за добу виявили 22 тис. 591 новий випадок зараження COVID - 19. Відзначається, що за останні шість днів цей показник третій раз перевищуємо позначку в 20 тисяч.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb